Tävlingen.

Har visst inte skrivit nått om den.
Förra helgen var jag med i en gåtävling ca 15 mil härifrån, i en liten liten by som heter Glenham, in The middle of nowhere, på landet,  verkligen. 
Syrran skulle cykla och då var det ju så fiffigt att dom hade först olika längder på cykelracet, olika längder löpning och en gå-klass. 
Gåklassen var en mil lång och de är ju ingen sträcka jag brukar gå men det klarar man ju ändå.
Hur som helst så har man ju ingen aning som helst vilken form de andra är i, eller vilken fart man kan hålla så man orkar.  
Det här landet är för övrigt väldigt kuperat så man kan inte riktigt jämföra heller med hur man går hemma. 
Racet började med uppförslut de första 3 km å då drog jag ifrån resten av gänget, kom även ikapp joggarna/löparna som hade börjat tappa orken.
Mer energi till mig när jag passerade.
När jag gått ca 6 km såg jag en karl som kom å småjoggade bakom mig och fick inte ihop det riktigt för honom hade jag inte passerat. 
Han kom ikapp men inte förbi förrän de var ca 600 m kvar å då kändes de ju inte så kul när man lett racet mer än 9 km, åsså blir man omsprungen sista rycket. 
Jag kunde fan inte gå fortare. 
Snabbaste hastigheten uppmättes till typ 12km/h om nu det kan stämma,  fort gick det iaf.
Jag såg sista backen upp till målet och karljävlen låg ca 15 m före mig,  då jag ser att han börjar sacka. 
Jag hade inte ont nånstans,  var bara galet trött,  och de har ju ingen dött av,  så jag laddade det absolut sista jag hade. 
Tänkte på de gånger jag gått Bullock Track,  som visserligen "bara " är 2 km men rejäl lutning hela tiden  (du kan inte åka med en vanlig bil där). Vet att de kan va jävligt jobbigt men benen bar mig än så jag tänkte att jag kör tills Benen viker sig. 
Och det gjorde dom kan jag lova.  
Men inte ända ner,  inte så att jag ramlade. 
Bara nästan. 
Har aldrig,  ALDRIG varit så Slut i benen nån gång som då. 
Men jag vann. 
Jag kom före karln med 11 sek, trots att han joggade ibland. 
1 h 11 min 11 sek, och jag fick därmed den bästa tiden någonsin .
Hastigheten jag höll var 8.43 km/h i snitt,  och som sagt, det var långt ifrån planmark. 
Hon som kom trea hade 1 h 18 mig  49 sek.
Så galet nöjd. 
Har inte hört hur många som var med men förra året var det närmare 30, skulle tro det var nå sånt nu med. 
Så fick fröken Södergren gå fram och hämta pris :)
Syrran kom 3 a i sin klass som det var 9 st med i och hon fick också hämta pris. 
Jag tror herr och fru Södergren var extra stolta över sina döttrar då :)
 
 
 
 
 
 

För er som väntar. ..

 
Ser ju att jag har några som är nyfikna i sina strutar så här kommer det ett inlägg :)
Jag borde ju ha all tid i världen å blogga men de blir liksom inte av,  dagarna går så fort ändå. 
Idag tar jag det dock lugnt,  det enda jag gjort är att äta frukost å tvättat lite kläder. 
Sov som ett arsle inatt och den skulden lägger jag helt och hållet på spindel - äcklet som klev över min madrass preciiiis när jag skulle bädda iordning sängen.
Det var ju bara å vända ut å in på alla sängkläder å hoppas på att den var ensam.
Hur som helst så kröp  (tyckte jag) det ju i hela sängen sen. 
Lyckades sent om sider somna iaf, men det höll inte i sig speciellt länge.
Vaknade av att de va en fräsande  mus i sängen som jag lyckats klämma när jag vände på mig.  
Flög upp i det kolsvarta rummet och funderade var musen tog vägen.  Jag tror att jag försökte täcka över den samtidigt som jag kastade mig upp. 
Både Lilla ficklampan och mobilen låg nånstans på golvet men jag såg ju absolut ingenting och vågade heller inte känna efter ifall musen satt kvar där nere. 
Förstod väl till sist att jag inte hade nå större val än att ta den risken. 
Hur lätt tror ni det va å somna om? 
Inte helt lätt. 
Så idag är jag trött.
Var rätt trött redan igår kväll efter en helg i fantastiskt fina Wanaka, av campingliv, solåbad,  31-35gradig värme och en ordentlig promenad uppför ett berg. 
Campingen låg för övrigt på en supergammal kyrkogård, men lite oklart var gravarna låg eftersom kyrkogården drabbats av både översvämningar och bränder (Vår van syns i buskaget till vänster).
Det var jag å syrran å Isaak som åkte,  syrran skulle cykla race.
Wanaka har nog för övrigt tagit över första platsen för favoriter i NZ. 
Queenstown har länge legat först men numera är det så otroligt mycket turister å rörigt där så det har tappat sin charm en del, även om det fortfarande är ett trevligt och fint ställe  (och bra party ).
Wanaka var jag till för 7 år sen också men det enda minnet jag har därifrån är att det låg hemskt fint vid en sjö och att det va ganska litet och lugnt. 
Nu när vi var där så svängde vi in p en central camping och då kände jag ju igen mig,  jag har ju tältat där, kände igen träden så väl :)
Nu tog orden slut,  ska nog ta en PN, men bjussar på lite bilder. 
 
 
 

Bak.

 
Har blivit lite mycket brödäta sista tiden. 
Det är alltid lite klurigt att Hålla goda vanor när man byter miljö.
Man har inte samma förutsättningar och det kan ta tid att skapa nya rutiner.
Det har ju varit gott att äta bröd men kroppen å magen mår inte så bra av det. ..sååååå...Igår letade jag rätt på ett recept på Paleo-bröd med broccoli och ingefära  som faktiskt var väldigt gott. 
Hittade inte de rätta ingredienserna till 100 % men det blev bra ändå. 
Inget vanligt mjöl och inget smör, socker eller jäst. 
Superenkelt att göra då de blev en sats till på morgonen. 
Va fan,  nu kom bildjävlen högst upp igen fast jag markerade här ×
Well Well vem bryr sig så mycket om det. 
Någon? 
 
Igår hade vi promenad uppför berget tvärs över vägen, "Bullock Track " heter leden som når ända till toppen  (ska gå hela nån dag ). Det är där jag brukar ta mina promenader. 
Hade ett lugnt tempo så alla i familjen kunde gå med.  Fantastiskt fint med utsikt över hela Roxburgh  (som iofs inte är speciellt stort men man ser låååångt ).
 
Jag brukar gå 2 km då å de låter fjantigt,  jag vet men det känns inte så fjantigt som det låter kan jag säga då det lutar på rätt bra nästan hela vägen :)
Jag Gick dock lite längre igår (fortsatte själv en bit) eftersom vi gick sakta första biten. 
 
Blev sen även ett fys-pass speciellt framställt för resan. Har ju inte tillgång till gym och vikter så det blir min egen tyngd som motstånd  (vilket räcker gott och väl ) .
 

Dessa drömmar...

Här lämnar man jobb och kyla för att få lite ledighet och värme,  och vad händer?  
Drömmer om jobb, drömmer om snö (det har hänt för gånger). .. kan ju tyckas tråkigt men grejen är den att inatt var jag ute och åkte jobb-cheva på vinterväglag och det är ju synd att klaga på :)
Mycket snö var det också!  
Konstigt är hur pass medveten man kan vara fast man drömmer,  vet att jag tänkte att tag faktiskt hade avbrutit min semester för att jobba ett extrapass. Lite långt kanske att åka hem för ett pass och sen åka tillbaka.
Min kollega som var med i drömmen hade börjat jobba igen efter sin axeloperation men det verkade gå bra så länge det inte blev för tungt :) Ska ta å skriva till henne å kolla hur det går på riktigt. 
 
Ja jag drömmer mycket över huvud taget nu, både vanliga drömmar som jag också mina mycket av,  men även tok-drömmarna som jag far upp om.  Inatt hade vi  (jag ) jordbävning här, även natten innan, med tjock lera som rann bredvid sängen,  det var inte lika kul. 
 
Nu har ja en liten grabb här som är leksugen  :)
 

Måndag 5 Januari.

Idag vaknade jag av mig själv kl 0815 å var pigg så natten måste ha varit rätt bra trots att jag jobbade och fick ta hant om en jag känner som inte mådde så bra. 
Drömmer väldigt tydliga (hyfsat normala) drömmar nu som jag även minns när jag vaknar. 
 
Vid Lunch drog jag,  Mamma,  Pappa & Isaak till Alexandra å kika lite,  lyckades shoppa lite till,  både till mig själv men även till Kommande födelsedagarna :)
Fick en grönjävlig mensvärk så orkade inte ens gå i nå fler affärer efter att vi ätit God Handburgare på en restaurang :/
 
 
 Jag och Isaak gick till lekplatsen men som tur var verkade även han rätt trött så han lekte trött och myssjuk hund vilket passade mig perfekt. 
 
När vi kom hem kollade vi Turbo och käkade Black Forest som är godaste chokladen på Nya Zeeland  (den tillverkas här ) plus TimTam då som nog tillåmä är snäppet värre :p
 
För övrigt så beslutade sig Katten för att plundra granen idag. 
 
 
 
Nu ska ja somna till p3 - dokumentär. Synd att jag alltid somnar så får när jag väl lägger mer huvet för jag missar ju i stort sett hela programmet.  Som tur är kan man ju köra det igen  :)
 
Nattis Nattis 
 

2015.

Har du fått en bra start på nya året? 
Min första dag på 2015 spenderades på Aramoana i en våtdräkt och några tappra försök att fånga en våg med surfbräda, inte helt enkelt kan jag säga, speciellt med tanke på att jag är typ rädd för stora vågor och att få vatten över huvudet :)
Men kul som bara den och så härligt att bara få vara ute en hel dag i naturen,  sen spelar det egentligen inte så stor roll vad det är man gör,  frisk luft mår man alltid bra av!  
Var även ut en sväng på Annandag nyår, då åkte vi till St Clair och då lyckades jag faktiskt fånga några vågor,  men det lär ju dröja innan man lyckas ta sig upp å stå på den :D
Tog en liten paus nu från solen,  det är varmt idag igen,  ca 30 grader (solar inte speciellt mycket,  ozonlagret är dåligt och jag smörjer mig med SPF 30, hatar att bränna skinnet) men de är ju så underbart med värmen!  
Dock kan jag villigt erkänna att jag har en längtan till fjällen, snö, snowboard och den friska luften. Frisk luft och snö på nån topp finns det här med men inget att åka på så här under sommarsäsongen :)
Vi var till Mount Cook en dag, kan ju bara säga: vilket magiskt ställe. ..
Min plan är iaf att få komma iväg på en fjällresa när ja kommer hem! 
 
Är ju bara tvungen att visa en bild på en Souvenir jag gärna skulle ta med mig hem :) 
 

RSS 2.0